Ga naar de inhoud
Home » Blog » Gouden zegelring voor dames

Gouden zegelring voor dames

gouden zegelring dames

Een gouden zegelring voor dames. Waar het ooit nog verrassend klonk, is de zegelring inmiddels een musthave voor alle sieradenmeisjes. De ring prijkte voorheen alleen aan de vingers van aristocraten en gangsters. Jaren geleden werd de ring al af en toe gezien bij Hollywood-dames met lef. Nu is dit briljante idee overgenomen door celebrities en royals.

De hip and happening signet ring werd al gespot bij de modellen Kate Moss, Candice Swanepoel en Cara Delevingne. Ook voormalig Spice Girl Geri Horner, zangeres Katy Perry, Sex And The City-ster Sarah Jessica-Parker en nog veel andere modellen en actrices dragen er eentje.

De zegelring is ook een dames ding!”

Sieradenmeisje

Creatief met zegels

Gwyneth Paltrow verruilde haar verlovingsring voor een gouden zegelband gegraveerd met de initialen van nieuwe echtgenoot Brad Falchuk aan weerszijden van een paar gekruiste pijlen.

In haar rol als Villanelle in Killing Eve droeg actrice Jodie Comer een zegelring met de woorden van koningin Victoria gegraveerd. Op haar ring stond: “Het belangrijkste is niet wat ze van me denken, maar wat ik van hen vind.”

Meghan Markle heeft zegelringen een koninklijk keurmerk gegeven. De ringen – traditioneel gedragen aan de pink van de niet-dominante hand en voorzien van een gravure van het familiewapen – werden immers oorspronkelijk gebruikt als zegels, geperst in was of klei om een document te authenticeren en juridisch bindend te maken. Als jouw familie een eigen wapenschild had en documenten moest verzegelen om manipulatie te voorkomen, was dat een teken van rijkdom en status.

gouden zegelring meghan markle
Meghan Markle

Maffia-chic en klassiek

Gangsters hielden ervan om hun exclusieve “pinkie” bling te laten zien, om hun rijkdom en macht te tonen. Maffia-chic was al iets lang voordat de hedendaagse rappers hun handen begonnen te beladen met goud.

Hollywood gebruikt de zegelring al lang als motief voor rijkdom en macht. Denk aan Blofeld-baddy van Donald Pleasence in You Only Live Twice, Al Pacino als Tony Montana in Scarface of James Gandolfini als Tony Soprano.

De zegelring verloor echter nooit zijn band met zijn aristocratische verleden, of zijn gunst bij de hogere regionen van de samenleving. Prins Charles wordt zelden zonder zijn zegelring gezien. Hij overhandigde de toenmalige Lady Diana Spencer ook een zegelring met de veren van de Prins van Wales, voor hun huwelijk in 1981, en de hertogin van York droeg er ook af en toe een.

Maar de ring bleef ook populair bij de vriendelijke, modebewuste man. Colin Firth droeg er een in de film A Single Man, en Robert Pattinson was ermee te zien in Vanity Fair.

Jouw (status)symbool

Iconische dames hebben inmiddels de verandering ingeluid en stappen in op de zegelstijl. Deze trend heeft niet alleen effect op de damesmode. Het zorgt ook voor een opleving van de zegelring bij de heren.

Is deze waardering alleen terug omdat the rich and famous het zeggen? Niet alleen dat. We zijn de laatste tijd meer geïnteresseerd geraakt in familiegenealogie en juwelen met een persoonlijk tintje. De zegelring is het perfecte item om te laten zien wie je bent.

Waarschijnlijk heb jij ook geen traditioneel familiewapen. Maar met een zegelring kun je alle kanten op: jouw initialen (of die van je liefje of je kinderen), een tekst, geboortesteen, tekening of symbool. Vergelijk het met een persoonlijke tattoo, maar dan eentje die je af kunt doen. En niet te vergeten: ook eentje die haar schoonheid en waarde behoud.

Shop jouw zegelring

Kies je eigen zegelring en ga voor cute, classy of sassy met onze collectie zegelringen voor dames.

Sieradenmeisje Google reviews 2024
betaalmethoden sieradenmeisje webshop

© 2024 Sieradenmeisje