Ga naar de inhoud
Home » Sieradenmeisje: ons verhaal

Sieradenmeisje: ons verhaal

Over Sieradenmeisje - Veel vintage ringen om vingers

Goud is goud

Sieradenmeisje wil je graag kennis laten maken met de schoonheid van vintage sieraden. Niet alleen omdat het beauties zijn: kiezen voor hergebruik getuigd ook van brains. Je kiest namelijk voor circulariteit en duurzaamheid. We maken onze préloved sieraden klaar voor een nieuw leven bij jou. Dat doen we door zorgvuldig te selecteren, controleren, herstellen, reinigen en oppoetsen. Welke schoonheid geef jij een nieuw plekje?

Dit maakt ons blij


Tevreden klanten

Jij blij = wij blij


Kwaliteit

Betaalbare pronkstukken


Duurzaamheid

Milieubewust ondernemen

Ons team

team sieradenmeisje

Susette

Eigenaar
susette@sieradenmeisje.nl

team sieradenmeisje gemmoloog

Nora

Gemmoloog (FEEG)
nora@sieradenmeisje.nl


En onze geweldige freelancers, zoals een goudsmid, fotograaf en IT’er.

VAN HOBBY NAAR SIERADENMEISJE

IETS MOOIS

Wist je dat het woord sieraad afstamt van het oud-Duitse Zierrat en het nog oudere Zierot? Zier staat voor sier: mooi. Het achtervoegsel -ot maakt er een zelfstandig naamwoord van. Sieraad betekent dus letterlijk iets moois.

Wat is dan een sieradenmeisje? Een meisje dat van mooie dingen houdt? Of een meisje dat mooie dingen heeft? Ik denk het eerste. Het tweede zal een gevolg zijn.

Tenminste, zo is dat bij mij gegaan. Ik ben altijd graag bezig geweest met moois. Van die dingen die direct iets bij je aanwakkeren als je ze ziet. Voor mij zijn dat edelstenen. Op mijn achtste kwam ‘Schatten van de Aarde’ uit. Dat was een verzamelabonnement waarbij je tweewekelijks een mineraal en een edelsteen kreeg thuisgestuurd. Met schatkisten om ze in op te bergen en een informatiemap. Toen al ging ik helemaal op in de kleuren, structuren en bijzondere kenmerken.

‘Schatten van de Aarde’ bestaat niet meer. Misschien ook omdat we nu – veel meer dan toen – denken aan duurzaamheid en ethiek. Hoe worden mineralen en kristallen eigenlijk gewonnen? Wat doet dit met de aarde? En hoe zijn de arbeidsomstandigheden van mijnwerkers? Het zijn belangrijke vragen die soms lastig te beantwoorden zijn. Probeer maar eens te achterhalen hoe die mooie nieuwe ring om je vinger is vervaardigd en waar de materialen vandaan komen. Gelukkig zijn er steeds meer goede initiatieven op dit gebied.

Sieradenmeisje gaat een stapje verder, want we focussen op hergebruik. Er zijn veel kwaliteitssieraden gemaakt van goud en andere duurzame edelmetalen. Met de prachtigste gekleurde stenen en diamanten. Waarom zouden we massa’s ‘wegwerpsieraden’ fabriceren, terwijl er zoveel moois beschikbaar is? Goud wordt al op steeds grotere schaal hergebruikt door het om te smelten en er nieuwe juwelen van te maken. Gelukkig maar, want we moeten een tandje terug in ons consumentisme. Maar als omsmelten niet nodig is, omdat het sieraad gewoonweg prachtig is, dan bieden wij het graag aan. Antieke en vintage gouden sieraden hebben immers wat je wil hebben: ze zijn mooi en ze blijven mooi. In tegenstelling tot gold plated of vergulde sieraden. Bovendien is goud een erg leuke investering…

Ik kan me zo voorstellen dat je op zoek bent naar een mooie ring. Die ene waar je hart een sprongetje bij maakt. Door het bijzondere model, de sprekende kleur of de fantastische sprankeling van een diamant. Daarom steek ik veel tijd in het opsporen van leuke en bijzondere ringen binnen het betaalbare juwelensegment. Smaken verschillen, dus ik doe ook mijn best om de collectie divers te houden. Maar het zijn altijd items waar ik achter sta en heel blij van word. Ik hoop jij ook!

Lieve groetjes,

Sieradenmeisje

Sieradenmeisje Google reviews 2024
betaalmethoden sieradenmeisje webshop

© 2024 Sieradenmeisje