Home » FAQs » Kunnen jullie de ringmaat aanpassen?

Kunnen jullie de ringmaat aanpassen?

Heb je een mooie ring gezien, maar is dit niet jouw maat? De meeste modellen zijn geschikt om te verstellen. We bieden een verstelservice aan vanaf 50 euro. Dit geldt voor een aanpassing tot anderhalve maat kleiner of groter. Zou je een grotere aanpassing willen? Laat het ons weten. Dan controleren we voor je of de ring die je op het oog hebt daar geschikt voor is. LET OP: omdat het een maatproduct betreft, komt je retourrecht te vervallen.

Niet zeker of verstellen nodig is? Dan raden we je aan om de ring te bestellen zonder aanpassing. We horen regelmatig van klanten dat de ring toch blijkt te passen. Dat komt o.a. omdat je meerdere maten binnen een marge past. Bij ringmaten draait het immers maar om halve millimeters. Soms past de ring ook aan een andere vinger of hand, bijvoorbeeld omdat de vingers van je dominante hand iets dikker zijn. Ook de temperatuur kan een rol spelen. Dan is er ook nog een verschil tussen een smalle en brede ringband. Hoe groter de oppervlakte om je vinger, des te strakker de ring valt.

Heb je toch een andere maat nodig? Breng dan een bezoekje aan je plaatselijke juwelier of goudsmid. Zij kunnen je precieze maat opnemen en dan ben je er zeker van dat de ring goed past.